Soorten vlekken

Jij als schoonheidsspecialiste of dermatoloog hebt vast en zeker al veel verschillende huidtypes en huidkwaaltjes voorbij zien komen. Je zult dus ook weten dat er heel veel soorten vlekken zijn die jouw klanten kunnen hebben en die ze graag willen behandelen. We leggen je graag nog even uit wat de meest voorkomende huidvlekken zijn en hoe jij deze het beste kan behandelen voor je klanten. Lees dus zeker de blog als je hierover meer wilt weten. 

Krijg jij ook meer vlekjes nu jouw huid de zon vaker ziet? 

Welke soorten vlekken heb je?

Er zijn heel wat soorten vlekken die op de huid kunnen voorkomen, zoals ouderdomswratten, actinische keratosen, basaalcelcarcinoom en nog veel meer. Maar wij gaan ons in deze blog beperken tot de meest voorkomende soorten vlekken. Dit zijn moedervlekken, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Maar weet jij het verschil tussen deze vlekken? We leggen ze hieronder nog eventjes kort voor je uit. 

Moedervlekken

Een moedervlek is een bruine of zwarte vlek op de huid. Dit ontstaat wanneer bruine pigmentcellen zich ophopen op de huid. Moedervlekken zijn vaak bol, rond, ovaal en een beetje onregelmatig van textuur. 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overproductie van melanine. En zoals je waarschijnlijk wel weet, is melanine verantwoordelijk voor het pigment in je haar- en huidkleur. Je kan pigmentvlekken herkennen door een lichtbruine, gekleurde vlek op de huid. 

Ouderdomsvlekken

Vaak zijn ouderdomsvlekken te zien bij oudere mensen die een lichtere huid hebben. Een ouderdomsvlek is een huidafwijking die je kan herkennen door een bruine pigmentvlek in de huid. Vaak zijn mensen onzeker over hun ouderdomsvlekken omdat ze er hierdoor ouder uit zien. En de vlekken staan vooral op het gezicht, de handen, nek, onderarmen en onderbenen, meestal op een zichtbare plek dus. Iets waar jij als schoonheidsspecialiste of dermatoloog op kan inspelen door een behandeling hiervoor aan te bieden. 

Hoe behandel je deze vlekken?

Eerst en vooral begin je met een goede diagnose te stellen van de huid van je klant. We raden je aan om hierbij het MoreMe huidanalyse toestel te gebruiken. Met dit toestel kan je een heel exacte analyse maken om hierbij je diagnose zo correct te stellen. Enkel als je analyse correct is, kan je een juiste behandeling uitvoeren. De werking van dit toestel is super eenvoudig voor jou als dermatoloog of schoonheidsspecialiste. Het toestel spoort in alle drie de huidlagen naar huidaandoeningen die je niet met het blote oog kan waarnemen. De verschillende huidvlekken zullen hierdoor dus ook extra opvallen. Daarnaast is het grote voordeel van dit apparaat dat het zelf een behandeling voorstelt. Ideaal toch?


Wil je meer weten over één van onze producten? Met het huidanalyse apparaat analyseer je het gelaat en met onze radiofrequentietoestellen los je huidproblemen op. Bij DEN Esthetics geven we je graag alle nodige informatie. Neem een kijkje op onze website of stuur ons een mailtje op info@denesthetics.eu.