MoreMe huidanalyse toestel: een volledige doorlichting van het gelaat

Als beauty-specialist weet je natuurlijk als geen ander wat je moet doen om bepaalde kwaaltjes in het gelaat op te lossen. Of het nu gaat om pigment, acne, vlekjes, een droge huid of veroudering. Maar het kan vaak wel wat tijd vragen om de huid grondig te bestuderen. Je kan namelijk geen dingen over het hoofd zien wanneer je een diagnose stelt en een behandeling voorstelt. Om dit eenvoudig aan te pakken, kan je gebruik maken van het MoreMe huidanalysetoestel. Het apparaat analyseert het gelaat snel en op de meest grondige manier waardoor je geen enkele huid probleempjes over het hoofd kan zien en met alles rekening kan houden bij de behandeling. MoreMe maakt gebruik van maar liefst 10 verschillende analyses.

1. Basis beeld

Om een overzicht te krijgen van de huid en een eerste blik te kunnen werpen op de buitenste huidlaag is de daglichtmodus ideaal. Hiermee zie je zonder schaduwen de huid op de meest objectieve manier.

2. Verder dan de eerste huidlaag

Nadien ga je verder dan de opperlaag en kan je de huidkleur en de microvasculaire structuur, die onder de glanzende huid ‘verstopt’ is, bekijken. Dat kan je doen in de polarisatiemodus, waarbij direct reflectielicht verminderd wordt en onregelmatigheden duidelijker worden.

3. Textuur van de huid

Om een meer gedetailleerde weergave te krijgen van poriën en fijne lijntjes kun je de textuur modus gebruiken. Deze modus maakt gebruik van lichtinval om de oppervlaktestructuur van de huid nog beter in kaart te brengen.

4. Huidproblemen die niet op het eerste zicht waar te nemen zijn

In de UV modus wordt een beetje UV licht naar het gelaat uitgestraald, maar deze is in zo’n kleine hoeveelheid dat het niet schadelijk is. Hiermee kan je alle cellen en weefsels waarnemen die met het gewone zichtbare licht niet niet waarneembaar zijn. Zo worden dieperliggende huidproblemen meteen duidelijk.

5. Analyse van de talgklieren

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Met de wood’s light modus kan je actieve talgklieren en de oliefilm waarnemen. Ook worden eventuele ontstekingen van de talgklieren zichtbaar. 

6. Tekenen van veroudering

Tekenen van veroudering uiten zich in een verandering van pigment in het gelaat. Deze donkere vlekken zijn niet altijd zichtbaar met het blote oog waardoor je je er niet bewust van bent. De verouderingsmodus maakt gebruik van een lichtinval die het verschil in pigment duidelijk weer kan geven.

7. Rode en droge huid

Door ontstekingen, acne, irritatie of uitdroging kan de huid rood uitslaan. Ook dat is niet meteen met het blote oog zichtbaar. Veel mensen hebben er zelfs last van zonder dat ze het weten. In de sensitiviteitsmodus worden deze plekken duidelijk rood. Een gezonde huid kleurt eerder roos-wit.

8. Analyseren van vlekjes

Vlekjes en melanine in het gelaat is iets waar je snel bij moet zijn. In de melanine modus krijg je in één oogopslag een gedetailleerd overzicht van alle vlekken. Zo kan je als beauty-specialist meteen vaststellen over welk vlekjes het gaat en of je met een zachte of ruwe melanine-structuur te maken hebt.

9. De invloed van zonlicht

Zonlicht is een van de meest voorkomende oorzaken van pigmentatieschade. Om hier op tijd bij te zijn, is een analyse in de zwart-witmodus de beste oplossing. Hiermee kunnen problemen zoals zonlicht vlekken, photoaging en porievuil aangekaart worden.

10 Toekomstige pigmentatie

Wanneer de cliënt al meerdere huidanalyses gedaan heeft over een bepaalde tijd kan deze data bijgehouden worden. In de hyperpigmentatiemodus van de MoreMe worden vervolgens eerdere gelaatsanalyses gecombineerd met de huidige analyse van de huid. Zo kan het apparaat op een nauwkeurige manier de mate van toekomstige pigmentatie laten zien. Kortom: aan de hand van de MoreMe heb je niet enkel 10 analyses in een tel van tijd, het houdt ook nog eens rekening met wat jouw huid nog te wachten staat. Zo kan je daar zo snel mogelijk op anticiperen.


Wil je meer weten over huidanalysetoestellen, zoals bijvoorbeeld de MoreMe DBQ3-3 Smart Skin Analyzer? Bij DEN Esthetics geven we je graag alle nodige informatie. Neem een kijkje op onze website of stuur ons een mailtje op info@denesthetics.eu.