Waarom het belangrijk is om als dermatoloog of schoonheidspecialiste naar de huidlagen van je cliënt te kunnen kijken

Om verschillende huidaandoeningen te behandelen, moet je natuurlijk zo exact mogelijk weten over welke aandoening het gaat. Om dit te achterhalen, kijk je als dermatoloog of schoonheidsspecialist naar de verschillende huidlagen. Maar hoe doe je dit op de beste manier? Wij leggen in dit artikel uit hoe jij het beste in de 3 huidlagen kan kijken. 

Wat zijn de 3 huidlagen? 

Je huid, en die van je patiënt dus ook, bestaat uit 3 huidlagen. Iedere laag heeft natuurlijk zijn eigen specifieke functie. De eerste huidlaag is de opperhuid. Deze is zichtbaar vanaf de buitenkant en vernieuwt zich constant.

De tweede huidlaag is de lederhuid, ofwel dermis. In deze laag zitten je bloedvaten, lymfevaten, zenuwen en talgklieren. 

Maar hoe heet de onderste huidlaag? De onderste huidlaag is het onderhuids bindweefsel, ofwel subcutis. De functie van deze huidlaag is dat het de huid scheidt van de spieren en pezen in het lichaam. Het dient dus eigenlijk voor een extra beschermlaag van de organen die onder je huid liggen. 

Hoe kan je in de verschillende huidlagen kijken?

Om de analyse voor je klanten zo exact mogelijk te maken, moet je als dermatoloog of schoonheidsspecialist in de huidlagen kijken. DEN Esthetics heeft een huidanalyse toestel die jij hiervoor kan gebruiken. Het MoreMe DBQ3-3 huidanalyse scant het volledige gelaat. Hierdoor kan je dus alle huidaandoeningen in de verschillende huidlagen opsporen, die je met het blote oog niet kan zien. 

Het toestel kan verschillende aandoeningen opsporen in de huidlagen:

Bij DEN Esthetics willen we niet enkel een mooie uitstraling van de huid, maar ook een gezonde huid. Het spoort een droge huid, opgehoopt vet of puistjes op. Daarnaast worden de teint en huidvlekken geanalyseerd, rimpels en de conditie van poriën worden ook gescand. Huidveroudering door te veel zonlicht, kan het apparaat ook meten. Bovendien zijn er nog vele mogelijkheden met dit toestel. 

Waarom dit toestel gebruiken om naar de huidlagen te kijken?

Dit huidanalyse toestel scant de huid en stelt ook behandelingen voor. Het toestel heeft dus een hele gemakkelijke werking en het kan je veel tijd besparen. Met dit toestel kan je een simulatie maken van hoe de huid er later gaat uitzien, wat voor de patiënt natuurlijk ook super interessant is om te zien. Bovendien heb je al na slechts 15 seconden een analyse van de huid van je patiënt. 


Wil je meer weten over onze producten of het gebruik van de MoreMe? Bij DEN Esthetics geven we je graag alle nodige informatie. Neem een kijkje op onze website of stuur ons een mailtje op info@denesthetics.eu.