5 vragen over radiofrequentie beantwoord

Voor schoonheidsspecialisten en dermatologen zijn hedendaagse technologische ontwikkelingen een echte toevoeging in hun praktijk. Het maakt bestaande behandelingen eenvoudiger, sneller, veiliger en effectiever. Alleen maar voordelen dus. Eén van die technologische trends die sterk aan het opkomen is, is radiofrequentie. Met radiofrequentietoestellen bereik je op een efficiënte manier jouw resultaat zonder risico op onnodige schade. Maar voordat je als dermatoloog of schoonheidsspecialist met radiofrequentie aan de slag gaat, heb je waarschijnlijk nog heel wat vragen. In deze blog beantwoorden wij de belangrijkste vragen.

1. Hoe werkt radiofrequentie?

Om uit te leggen hoe radiofrequentie werkt en toegepast wordt als behandelingen voor het lichaam is het belangrijk om bij de kern van radiofrequentie te beginnen. Radiofrequentie, eenvoudig uitgelegd, is gelijk aan een verspreiding van energiegolven. Met behulp van een radiofrequentie apparaat worden deze golven gericht op specifieke delen van de huid. Energiegolven kunnen in het algemeen energie opnemen en omzetten in warmte. In ons lichaam vertaalt dit zich dus naar energie dat gehaald wordt uit cellen die water bevatten zoals vetcellen en talgklieren. Die energie wordt omgezet in warmte waardoor collageenvezels in de huid gaan samentrekken met als gevolg een opspanning van onze huid, zonder dat we er ook maar iets voor moeten doen. Radiofrequentie is daarmee vandaag dé technologie in de beauty sector: voor een huidverjonging, huidverstrakking of het egaal maken van de huid. Meer specifiek kan het gebruikt worden voor een acne behandeling, een littekenbehandeling zoals littekens van puisten verkleinen of diepe littekens vervagen, een behandeling tegen striemen of het verwijderen van rimpels.

2. Is radiofrequentie schadelijk voor de huid?

Als je denkt aan littekens verwijderen, acne littekens behandelen of fronsrimpels verwijderen wil je natuurlijk niet dat er andere onnodige schade aangebracht wordt aan de huid. Radiofrequentie maakt het mogelijk om de energie te concentreren op enkel de weefsellaag die behandeld moet worden. Dat kan gaan van oppervlakkige tot dieperliggende weefsels en zorgt ervoor dat andere weefsels niet aangetast worden. Radiofrequentie is de veiligste technologie voor een acne behandeling, om littekenweefsel te verwijderen of om fronsrimpels te kunnen wegwerken op de meest comfortabele manier. Ook bevat elk toestel een veiligheidssysteem om letsels uit te sluiten.

3. Welke delen van mijn lichaam kan ik behandelen door middel van radiofrequentie? 

Radiofrequentie kan verschillende zaken behandelen: zowel in het gezicht als het lichaam. De dermatoloog kan acne behandelen aan de hand van onze apparaten. Maar dat is niet het enige. In het algemeen maakt radiofrequentie de huid egaal en glad. Op gebied van littekens kan radiofrequentie een litteken behandelen of een litteken laten vervagen. Ook een behandeling tegen striemen is effectief. Of voor een acne behandeling door de schoonheidsspecialist of een acne behandeling door de dermatoloog is het eenvoudig om acne aan te pakken of acne littekens te behandelen.

4. Is het ook effectief bij volhardende littekens die er al voor lange tijd zijn?

Radiofrequentie kan voor, meer oppervlakkige weefsels, littekens van puisten onder handen nemen. Maar naast puistjes littekens inperken kan radiofrequentie ook diepe littekens verminderen en vervagen . Littekens van grote wonden of littekens die niet mooi genezen zijn kunnen eenvoudig meer egaal gemaakt worden. En ook oude littekens vervagen is zo gedaan met aan radiofrequentie apparaat. Zit je dus al lang met een litteken en heb je al verschillende crèmes of andere behandeling geprobeerd zonder resultaat? Radiofrequentie maakt een oud litteken minder zichtbaar na slechts één behandeling.

5. Kan radiofrequentie veilig gebruikt worden voor ongemakken in het gezicht?

Ongemakken in het gezicht zoals rimpels, acne of littekens kunnen behandeld worden door middel van radiofrequentie golven. Omdat littekens en acne ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen, zullen we hier vooral dieper ingaan op rimpels op het voorhoofd verwijderen zonder gebruik van botox, rimpels onder ogen verwijderen en fronsrimpels verwijderen zonder botox. Eigenlijk kan radiofrequentie alle rimpels in het gezicht, kleine of opvallende, verwijderen zonder een ingreep met gevaarlijke bijwerkingen. Een fronsrimpel verwijderen bijvoorbeeld of een fronsrimpel volledig wegwerken heeft na één behandeling al een super mooi resultaat. En ook rimpels rond de mond kan de dermatoloog opvullen zonder botox en mét radiofrequentie. Littekens en acne die in het gezicht voorkomen worden op dezelfde manier als hierboven omschreven behandeld zonder schade toe te brengen. Het hele gezicht zal na een radiofrequentie therapie volledig egaal zijn. Het laat het gelaat stralen en geeft een gezonde look en feel. 


Wil je meer weten over radiofrequentietoestellen, zoals bijvoorbeeld de ERA of 4PLUS? Bij DEN Esthetics geven we je graag alle nodige informatie. Neem een kijkje op onze website of stuur ons een mailtje op info@denesthetics.eu.